Ingrediënten (voor 2-3 personen):
- 200 g pasta (bijvoorbeeld penne of spaghetti)
- 2 kipfilets
- 150 g cherrytomaten
- 2 el groene pesto
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 1 el olijfolie
- Handje verse basilicum
- Geraspte Parmezaanse kaas naar smaak
- Zout en peper
Bereiding:
- Kook de pasta
Breng een ruime pan water aan de kook en voeg een snufje zout toe. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Bereid de kip
Snijd de kipfilets in blokjes en bestrooi met een beetje zout en peper. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipblokjes goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
- Fruit de knoflook
Voeg in dezelfde pan de fijngehakte knoflook toe en bak deze kort totdat het begint te geuren.
- Voeg cherrytomaten toe
Halveer de cherrytomaten en voeg ze toe aan de pan. Bak ze ongeveer 2-3 minuten totdat ze zacht beginnen te worden.
- Meng alles samen
Doe de gekookte pasta en kipblokjes terug in de pan. Voeg de pesto toe en meng alles goed door elkaar, zodat de pasta en kip bedekt zijn met de saus.
- Garneer en serveer
Serveer de pasta op borden en garneer met verse basilicumblaadjes en geraspte Parmezaanse kaas.
Tips:
- Gebruik volkorenpasta voor een gezondere variant.
- Voeg extra groenten toe, zoals spinazie of courgette, om het gerecht nog voedzamer te maken.
Eet smakelijk!
Tip: Bekijk ook onze andere recepten op Studie-punt.nl
Terug naar Studenten leven