Civas-opleidingen

Wat is Kingsen?

Kingsen is een eenvoudig spel dat voor iedereen toegankelijk is. Het enige wat je nodig hebt zijn een set speelkaarten en drank naar keuze. De kaarten worden in een cirkel rond een shotglas gelegd. Belangrijk is dat de cirkel intact blijft, want wie de cirkel verbreekt, moet een shotje nemen. Voor een wat simpelere variant kun je de omgedraaide kaarten op een stapel leggen en alleen de opdrachten uitvoeren. Welke variant je ook kiest, zorg ervoor dat er genoeg drank in het spel is om de avond onvergetelijk te maken.

De kaartregels van Kingsen

Hieronder vind je de spelregels per kaart, compleet met een uitgebreide uitleg. Je kunt natuurlijk je eigen creatieve draai aan de regels geven, maar dit zijn de meest gebruikte Kingsen-regels.

2 – Drank uitdelen

Trek je een twee, dan mag je slokken uitdelen aan medespelers. Het aantal slokken bepaal je zelf, wat zorgt voor leuke strategische mogelijkheden. Houd je vrienden te vriend of wees genadeloos!

3 – Zelf drinken

Deze kaart draait de rollen om. Degene die de drie trekt, moet zelf drinken. Een simpele en doeltreffende regel die zorgt voor hilariteit.

4 – Categorie noemen

Bij deze kaart moet je even nadenken. Noem een categorie, bijvoorbeeld "voetbalclubs". Om de beurt noemen alle spelers een voorbeeld binnen die categorie. Wie iets niet kan bedenken of een fout maakt, moet drinken.

5 – Plaskaart

Dit is de meest gewilde kaart tijdens het spel. Alleen de bezitter van de plaskaart mag tijdens het spel naar de wc. Trek deze kaart en je hebt je felbegeerde toiletbezoek veiliggesteld.

6 – Drinking buddy

Een van de leukere kaarten. Kies een drinking buddy die met je mee moet drinken. Dit kan leiden tot strategische bondgenootschappen of gewoon een hoop lol.

7 – De tafel van 7

Deze kaart vereist rekenvaardigheden. Beginnend bij één, tellen alle spelers om beurt. Maar let op: elk getal waarin een 7 voorkomt, een veelvoud van 7 is, of een dubbel getal (zoals 11, 22, 33), moet overgeslagen worden. Fouten? Drinken!

8 – Regel verzinnen

Deze kaart geeft je de kans om creatief te worden. Bedenk een nieuwe regel die voor de rest van het spel geldt, zoals elke slok voorafgegaan door een applaus of het verbod op woorden als "ja" en "nee". De regels stapelen zich op, wat voor extra uitdaging zorgt.

9 – Regel afschaffen

Dit kan een zucht van verlichting zijn. Met deze kaart mag je een bestaande regel afschaffen. Gebruik hem wijs voor maximale impact.

10 – Quizmaster

Word quizmaster en stel vragen aan andere spelers. Wie een vraag niet correct beantwoordt, moet drinken. Een perfecte manier om je vrienden uit te dagen en te zien wie de slimste van de groep is.

Boer – Aanwijzen

Alle spelers steken hun hand op en wijzen tegelijk een andere speler aan. Een leuke kaart voor wat gezonde competitie. Vooral grappig als iedereen dezelfde persoon aanwijst!

Vrouw – Rise of the Queen

Wie deze kaart trekt, krijgt de macht om op elk gewenst moment "rise of the queen" te roepen. De overige spelers moeten dit zo snel mogelijk herhalen; de traagste drinkt.

Koning – Neerleggen

De koning wordt op het shotglas gelegd. Zijn er vier koningen verzameld, dan wordt het shotje gedronken en is het spel afgelopen. Deze kaart kan het spel snel naar een climax brengen.

Aas – Draai het spel om

Hiermee gaat de speelrichting omgekeerd. Dit brengt een verfrissende draai aan het spel en houdt iedereen scherp.

Alternatieven voor Kingsen

Als Kingsen even niet meer spannend is, probeer dan eens een ander drankspel zoals "bussen" of "Beer Pong". Variatie houdt je avonden levendig en gezellig. Veel speelplezier!

Terug naar Studenten leven